Zitten is het nieuwe roken!

Gepubliceerd op: 24-03-2017

Het welzijn van uw medewerkers is de fundering van uw bedrijf. Als u investeert in hun fysieke en mentale gezondheid, zorgen zij voor de rest. -Richard Branson-

Ziekteverzuim

Vraag je jezelf wel eens af wat het vele zitten met jou en je collega's doet op lange termijn? Wetenschappelijke onderzoeken tonen namelijk aan dat de enorme toename in werkgerelateerde klachten onder andere worden veroorzaakt door buitensporig zit gedrag. Binnen een instelling van 2000 medewerkers gaat het per verzuim procent per jaar al snel om een slordige € 300.000 directe verzuimkosten. De kosten terugdringen begint met het besluit van een directie om het verzuim bij de kern aan te pakken.

 

Volgens wetenschappers is zitten het nieuwe roken!

Door de moderne ontwikkelingen leven we steeds comfortabeler en hoeven we steeds minder te bewegen. Zo'n passieve leefstijl komt de mens niet ten goede. Ondanks dat medische wetenschappers waarschuwen niet meer dan 4 uur per dag te zitten, gebeurd het regelmatig dat mensen met een bureaubaan al snel aan een  astronomische 15 uur per dag komen. Wie zo veel zit opent de deur voor chronische infecties en welvaartsziekten. Het is feitelijk bewezen dat chronische aandoeningen voor 95 % wordt veroorzaakt door een slechte leefstijl en 5% door genetische erfelijkheid. Dit is goed nieuws, want dit betekend dat we de mogelijkheid hebben hier iets aan te doen.

 

Stoelmassage een overbodige luxe?

Uit medisch onderzoek blijkt dat massage, net als voeding en beweging, veel meer effect op onze emotionele en lichamelijke gezondheid heeft dan we in eerste instantie dachten. Ondanks deze nieuwe inzichten wordt massage vaak nog beschouwd als verwennerij  en niet als een essentiële aanvulling op een gezond en vitaal leven. Dat is vreemd als je bedenkt dat baby's zonder aanraking regelrecht ziek worden en niet volledig kunnen ontwikkelen. Bij volwassen mensen is dat niet anders. Als je ouder wordt, heb je ook aanraking en geborgenheid nodig om b.v niet ziek en depressief te worden. 

 

De "gezondheid-winst formule"

Gelukkig komen steeds meer bedrijven tot de conclusie dat investeren in gezondheid noodzakelijk is om een bedrijf duurzaam en verantwoord op de markt te zetten, en zich te onderscheiden van de concurrentie. Massage op de werkvloer verminderd niet alleen stress en RSI-klachten. Zelfs welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en chronische infecties kunnen door middel van deze laagdrempelige behandelmethode (tot op zekere hoogte) worden gereduceerd. De stoelmassage is zeker geen quick fix voor al onze problemen, daar komt namelijk heel wat meer bij kijken. Maar stoelmassage is uitermate geschikt voor bedrijven die op een preventieve manier de strijd willen aangaan met ziekteverzuim.

 

Het doel

Met jullie ondersteuning, onze expertise en de wil van de medewerker kunnen we ervoor zorgen dat de huidige verzuimkosten weer dalen. Het is belangrijk medewerkers op een toegankelijke en liefdevolle manier te motiveren bewustere keuzes te maken. Want elke keuze die we maken heeft een impact op onze gezondheid en prestatievermogen. Medewerkers die op een positieve manier worden gestimuleerd presteren beter, zijn gelukkiger en hebben uiteindelijk betere uitzichten op een gezond en welverdiend pensioen.

 

 

 

 

Leuk? Deel dit artikel!

Reageren? Dat kan:

comments powered by Disqus