De term stoelmassage of bedrijfsmassage heb je misschien wel eens gehoord. Of je hebt het eens op een evenement gezien. Maar wat het precies inhoudt, dat is niet altijd duidelijk. Is het een stoel die masseert? En een korte massage op de werkvloer, is dat eigenlijk wel ontspannend?

Stoelmassage: de basisprincipes

Al onze masseurs zijn in het bezit van een TouchPro® licentie of gelijkwaardig diploma. Daardoor ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Deze specifieke massagetechniek is ontwikkeld door David Palmer, gebaseerd op een acupressuur (drukpunt) massage. Deze vorm van massage wordt al duizenden jaren toegepast in het verre Oosten. De massage duurt maar kort (ongeveer 15 á 20 minuten), maar heeft een verrassend groot effect. Het is bedoeld om de bloedcirculatie te stimuleren en heeft dan ook tot gevolg dat je je verkwikt en energiek voelt. Bij het uitvoeren van de massage gebruiken we de hiervoor ontworpen stoel. Het speciale aan deze stoel is dat hij tijdens de massage zorgt voor een gelijktijdige ondersteuning van benen, romp, hoofd en armen. De massage bestaat uit een traditionele reeks acupressuurpunten, waarbij nek, schouders, rug, handen, armen, hoofd en heupen worden behandeld.

Stoelmassage: hoe werkt het?

Wil je als werkgever stoelmassage inzetten om gezondheid bij medewerkers te stimuleren? Dan maakt Vitaliteit Nederland graag afspraken met jullie als bedrijf. Bekijk ook de informatie over ziekteverzuim preventie en de voordelen voor de werkgever.

Voor de medewerkers die gebruik mogen maken van de stoelmassage gaat dit als volgt in zijn werk:

  • Hij/zij schrijft zich in voor de stoelmassage op een aangeboden dag en tijd
  • Een masseur van Vitaliteit Nederland komt met de speciale stoel op de werkvloer.
  • Na kennismaking neemt de medewerker plaats op de stoel, zodat hij/zij comfortabel zit. We zetten de stoel altijd in een rustige, liefst afgesloten, ruimte van 3x3 meter neer.
  • Heeft diegene psychische of lichamelijke klachten? Dit kan hij/zij altijd van tevoren aan Ramon vertellen.
  • De medewerker krijgt gedurende 15 á 20 minuten een verwikkende stoelmassage. Dit gebeurt gewoon door de kleding heen, heel laagdrempelig dus.
  • Met nieuwe energie en meer ontspanning in het lichaam kan de medewerker weer door met werken.

Stoelmassage op het werk: de voordelen

De stoelmassage heeft op zowel de werknemer als de werkgever een aantal positieve effecten. Natuurlijk zijn er allerlei mogelijkheden om reguliere massages te ontvangen, in een praktijk, bij de fysiotherapeut of bijvoorbeeld een wellness centre. Er zijn echter een aantal specifieke voordelen bij stoelmassage op het werk:

  • Op de werkplek, de medewerker hoeft de deur dus niet uit
  • Tijdens werktijd, dus laagdrempelig
  • Kortdurend, maar met een verkwikkend resultaat
  • Soms betaald door de werkgever (informeer bij de werkgever)

Stoelmassage aanvragen

Gun jij je medewerkers ontspanning op de werkvloer? Vraag dan direct de stoelmassage aan.